Wie steunden in 1921 het adres van ds. Gerrit Hendrik Kersten tegen de vaccinatiedwang? Dit project wil door de transcriptie van de namen van de ondertekenaars meer inzicht te krijgen in de toenmalige aanhang van de eerste SGP-leider.

In totaal tekenden 27.059 mensen de petitie die was opgesteld door Kersten. Hij protesteerde hiermee tegen de indirecte dwang die lag op de ouders van schoolgaande kinderen. Zonder bewijs dat de kinderen gevaccineerd waren, konden deze kinderen niet deelnemen aan het onderwijs. Kersten vond dat de overheid burgers niet kon dwingen om hun kinderen te laten vaccineren en tekende daarom protest aan bij koningin Wilhelmina. In dit project transcriberen we de handtekeningen met een groep vrijwilligers. Op deze pagina is de benodigde informatie en instructie te vinden.

Vrijwilligers

Vrijwilligers kunnen via deze pagina contact (of via de mail) opnemen om een gemeente naar keuze in te voeren. Onder ‘downloads’ vindt u een lijst met gemeenten waarin de petitie was georganiseerd.

Na bevestiging van deelname ontvangt u de scans met de namen van de ondertekenaars via e-mail. U kunt deze invoeren in het document ‘Invoerdocument_model’. Instructies voor het invoeren vindt u eveneens hieronder.

Nog uit te delen gemeenten

alle gemeenten zijn uitgedeeld!

Voortgang invoer: 100% van de namen is inmiddels ingevoerd

Downloads

Voorbeeldgemeente (Hekendorp)

Download Voorbeeld Hekendorp